6.8.2012

FQ Jokioinen 2012

Näyttelyn anti oli laaja ja joukosta löytyi monia suosikkeja. Valinta oli vaikea, mutta koska olen perinteisen tilkkutyön ystävä ja erityisesti pidän scrapy-tilkkutöistä, joissa on käytetty mahdollisimman paljon erikuosisia, mutta saman värisiä tilkkuja, päädyin tähän työhön. Työ oli käsin tikattu ja tikki ja lanka oli sopivan jämerää tälle työlle. Pidin kaikesta oikein paljon.Työn nimi oli Mökkikesä (toivottavasti muistan edes nimen oikein) Tämän ihanan peiton tekijä on Eine Koskinen Tyyki.nyt killasta. (kiitos anonyymille vinkkaajalle)

Pidin paljon myös niistä töistä, joissa oltiin käytetty hyväksi vanhoja perinteisiä käsitöitä.  Pikku liina oli saanut uuden puhtaan keskustan, reunojen kauniit merkkaukset pääsivät jälleen koristamaan kahvipöytää.

Silmiä hiveli myös kaunis peitto, joka oltiin tehty vanhoista pitseistä, verhoista ja ties mistä materiaaleistä. Oikein ihana työ.

Yksi peitto oli koottu pitsineliöistä siten, että joka toinen neliö oli kankaasta. Olikohan virkatut neliöt löytyneet kirpputorilta, mummolan vintiltä vai kenties omasta varastosta.

Laittaisin mielelläni kuvia, mutta oma kamerani on miehelläni lainassa ja nyt jouduin turvaamaan puhelimessa olevaan kameraa. Ja jälki ei hivele silmiä.

Lopuksi sanoisin, että monessa työssä tikkaus oli ns heikoin lenkki. Ymmärrän hyvin, että vapaakonetikkaus on hyvin haastavaa ja sitä täytyisi harrastaa päivittäin, jotta jälki olisi kohdallaan. Itsellänikin tikkaus on ollut se viimeinen paha, joka lähinnä vain pilasi työn. No onneksi tähän on muutos, longarm quilting FINLAND : Töölön Tilkkupaja.  ***

Tervetuloa !

5 kommenttia:

 1. Psst! Soilen mainitsemasta pitsineliöpeitosta on yksityiskohtakuva Tilkunviilaajan blogissa, tässä postauksessa: http://www.tilkunviilaaja.blogspot.fi/2012/08/vetoketjupussukka-on-epatavallinen.html

  Soilelle tuhannet kiitokset näyttelyseurasta! Oli kivaa!

  VastaaPoista
 2. Kijoitat asiaa:)! Näyttelyssä oli todella paljon kauniita töitä ja mieluisimman löytäminen oli vaikeaa.
  Lopussa mainitsemasi asia, tikkaus, on myös "pilannut" omia töitäni. Siis siihen asti saa homman melko hyvin toimimaan mutta omalla koneella tikkaaminen ei sitten onnistukaan niin hyvin kuin itse on kuvitellut.

  VastaaPoista
 3. Kivaa, että ehdit käymään näyttelyssä. Sehän oli oikein hyvä läpileikkaus tilkkupeittojen nykytilasta Suomessa. Olisi ollut todella vahinko, jos et olisi päässyt.

  VastaaPoista
 4. Tästä olisin varmasti pitänyt! Rakastan hirsimökkejä ja tuo väritys on loistava.

  VastaaPoista
 5. Jos tuo hirsimökkipeite oli keskellä salia kärryn päällä, tekijä on Eine Koskinen Tyyki.nyt-killasta.

  Teija

  VastaaPoista