8.8.2012

Tikkausta yksiväriselle kankaalle

Minä rakastan yksivärisiä kankaita... tiettyyn pisteeseen saakka. Luin kerran kuuluisan kirjailijan, tilkkutaiteilijan ja kankaiden suunnittelijan Sarah Fielken The Last Piecec blogista, että hän käyttää vain vähän yksivärisiä kankaita, ne ovat hänelle aina reikä tilkkupinnassa. Mielenkiintonen kommentti.

Olen yrittänyt yhdistää sekä yksivärisiä että kuviollisia kankaita ja olen huomannut, että sitä köyhemmäksi tilkkupinta tulee mitä enemmän siinä on käytetty yksivärisiä kankaita. Varsinkin suurina pintoina ne voivat olla vaikeita.

Tässä Tähtikartta tilkkupeitteessä olin erityisen innostunut käyttämään yksivärisiä ja rauhallisesti printattuja kankaita, mutta jälkikäteen ajatellen ne tuovat ehkä hieman kovan ja tylsän ilmeen peitolle. En tarkoita peiton värimaailmaa,  vaan sitä, että kankaasta puuttuu kontrastia rauhallisten - pienten ja suurten kuvioiden kesken. Värimaailmaan olen kuitenkin tyytyväinen.


No tikkauksella sain kyllä ilmettä muuttumaan hyvinkin pehmeämpään suuntaan. Tikkaus olisi voinut olla vieläkin tiheämpää.

Nämäkin vilistävät gekon poikaset antavat peitolle villin hauskan ilmeen, eikä yksivärinen kangas tunnu enää ollenkaan liian hallitsevalta.


Kun olen tutkinut tikkauksen merkitystä tilkkupinnalle olen huomannut miten paljon se voi rikastuttaa peittoa. Varsinkin, jos on käytetty yksivärisiä kankaita, voi tikkauksella tuoda niin paljon lisää mielenkiitoa ja vaihtelua. 
Rohkaisisin kaikkia tikkaamaan enemmän. Taidokas tikkaus tekee tilkkupinnastasi taideteoksen.

4 kommenttia:

 1. Minustä Tähtikartta-peite on upea enkä kyllä nää siinä mitään "reikiä". Siinä oleva tikkauskin näyttää hyvältä:)

  VastaaPoista
 2. Kaikki nuo sinun tikkaukset ovat ihastuttavia. Etenkin tuolla tummalla pohjalla huomaa, miten erivärillä tikkaaminen tuo pintaan "sitä jotakin".

  VastaaPoista
 3. Kaunista. Tilkkupeiton värit ovat hienot ja tikkaus tuo pintoja hyvin esille.

  VastaaPoista
 4. Upea tuo tähtipeitto! Olen tainnut itsekin joskus kokeilla noitten tähtiblokkien tekoa. Mutta mutta.. Tilkkuilussa on ollut nyt useamman vuoden tauko. Ehkä johtuen pääasiassa siitä, että siihen tarvitaan aika paljon kankaita että aina löytyy sopivia sävyjä ja tällä hetkellä tilaa on niin vähän, että olen yrittänyt karsia kankaita niin etten yritäkään tehdä ihan kaikkea. Sitten joskus taas kun kankaille on joku muu säilytyspaikka kuin vinttivarasto niin että niistä voi jotain löytääkin, kuoriutuu minustakin ehkä taas jonkunmoinen tilkkuilija.

  VastaaPoista