24.8.2012

Tikkausta Marimekon kankaalle

Laitan vielä kerran Tähtikartta tilkkutyön kuvan. Tässä värit ovat edes hieman kohdallaan.Halusin kokeilla, miltä näyttää yksinkertainen tikkaus modernilla pinnalla. Valitsin Marimekon mustavalkoisen Kiviä kankaan. Kangas oli kuin luoti päiväpeitoksi vaikka pojalle ja mielestäni graafinen kuvio vaati samanlaisen tikkauskuvion.


Ylemmässä kuvassa on tikattu pienempiä ympyryöitä. Tämä malli on ns fill malli, jolla täytetään taustoja ja on itse asiassa hyvin pieni. Olen suurentanut sitä tosi reippaasti siten, että 1,4m leveydelle tuli vain 3 kuviokertaa.Teen tästä tyynynpäällisen  tai kaksi.


Tämä malli tikattiin aina yksi rivi kerrallaan. Tikkaus oli suhteelliseen nopeaa, muuta yhden rivin jälkeen piti aina ns aloittaa alusta. Kuvassa näkyvät rypyt johtuvat siitä, että työ oli yön pukilla, en ehtinyt saada sitä valmiiksi yhdessä päivässä.


Longarm tikkaa Marimekon kankaita suhteellisen hyvin, mutta koska kangas on paksumpaa ja tukevampaa kuin varsinaiset tilkkutyökankaat, on käytettävä isompaa neulaa. Myös tilkkupinnan on oltava hyvin löysällä.

6 kommenttia:

 1. Tähtikartta on kyllä kaunis peitto! Kiva,että näytät mitä mahdollisuuksia Longarmilla saa aikaa, ois kiva joskus nähdä koko kone, ihan toiminnassa. Ehkä joskus pääsen siellä piipahtamaan.
  Edelliseen postauksen liittyen, on kyllä totta tavaraa kertyy ihan uskomatonta miten paljon ja tänä kesänä olen yrittänyt minimoida omat hankinnat ja karsia todella tarpeettomat.
  Ihania muistoja on äitisi jättänyt!

  VastaaPoista
 2. Pikkupallotikkaus näyttää hyvältä:)

  VastaaPoista
 3. Kauniita molemmat. Pallotikkaus täydentää kankaan omaa kuviota hienosti, vaikea edes kuvitella muunlaista tikkausta.

  VastaaPoista
 4. Todella hinee toi sinun koneesi! Pakko tulla katsomaan ja tikkauttamaan yksi ompelutyö kun vain ehdin ensin se saattaa kokoon. Ja todella upea, tyylikäs, herkullinen ja ammattimainen tuo tähtipeitto. Ja niin ihanan amerikkalainen. AH!

  VastaaPoista
 5. Sinulle on tunnustus blogissani.

  VastaaPoista
 6. Ihana tuo tähtikartta tilkkutyö.

  VastaaPoista