17.8.2012

Kantti-teoriaa

Kantin teossa on varmaan yhtä monta mieltä kuin tekijää. Tässä omia ajatuksiani.

Kun suunnittelen kattinauhan väriä, haluan sen aina olevan tummempi kuin varsinainen tilkkupinta. Se tavallaan luo työlle kehyksen.

Haluan, että kanttinauha on tarpeeksi leveä, siksi leikkaan aina kolme tuumaa leveitä kaistaleita, jotka yhdistän vinoittain toisiinsa. Teen kanttinauhan perinteisesti sivut keskelle kääntäen. Minulla ei ole mitään vempeleitä tähän työhön, vaan silitä käännökset silitysraudalla. En ole vielä rohkaistunut tekemään sivuttain leikattua kanttinauhaa.

Kiinnitän kanttinauhan etupuolelle ompelukoneella (ja nyt HUOM ! ) alalangan on syytä olla mahdollisimman saman värinen kuin takakangas. Tämän jälkeen harsin kanttinauhan huolellisesti kiinni ja asetteln nurkat kauniisti paikoilleen. Ja vasta tämän jälkeen uskallan ommella ompelukoneella kanttinauhan paikoilleen. Viimeistelen nurkat käsin ompelemalla.

Jaahas, joku on taas kastanut valokuvan keltaiseen väriin. Yäk

5 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen peitto, kun mielikuvittelee sen ilman keltaista sävyä. Keltaisuus tulee varmaan keinovalaistuksesta. Kokeile nostaa peitto ulos valokuvattavaksi.

    Hauska sattuma, että itsekin postasin juuri kanttausasiasta, tässä postauksessa: http://www.tilkunviilaaja.blogspot.fi/2012/08/valmis-moderni-tilkkupeitto.html

    Olen eri käytännön kannattaja, mutta hienoa, että kanttiteorioita on useita!

    VastaaPoista
  2. Tarkistapa kamerasi valkotasapaino. Sen asetus saattaa olla syypäänä keltaisuuteen. Kuvankäsittelyohjelmalla tietysti saa myös korjatuksi valkotasapainon kuvaan.

    VastaaPoista
  3. Kiva lukea eri teorioita kanttauksesta, siinä oppii itsekin jotain uutta ja sellaista, mitä ei ole itse huomannut. Kaunis peitto!

    VastaaPoista
  4. Yleensä käytän kapeampia suikaleita kanttauksessa... pitääkin kokeilla leveämpää seuraavassa suuremmassa työssä. Itse, jos ompelen toisenkin reunan koneella, ompelen ensin sen nurjalle ja käännän sitten oikealle puolelle. Tällöin ei niin haittaa, vaikka ommelviiva mutkittelisi.

    VastaaPoista
  5. Kiva, kun löytyi toinenkin harsija! Olen joskus ajatellut olevani tolkuttoman vanhanaikanen, kun harsin nuppineuloilla kiinnittämisen asemasta aika monessa kohtaa ennen ompelua. Minun kanttitekniikkani on sama kuin Sadulla, ensin nurjalle, ja sieltä käännös oikealle.

    VastaaPoista