15.11.2018

Seinävaatteen silittäminen

Eilen sattui kurja juttu kun tikkauskoneen puolassa syntyi iso solmu joka jotenkin kiskaisi puolakotelon pois paikoiltaan ja samalla sekoitti koko systeemin. Kone oli armottomasti jumissa mutta onneksi tiesin korjaajan joka korjaa muitakin teollisuusompelukoneita. Soitto hänelle ja aamulla klo 9 kone oli taas kunnossa.

Lisäksi muistutan että kaikki uudet tikkausasiakkaat saavat marraskuun loppuun saakka ilmaisen vanun valinnan mukaan (ei kuitenkaan villavanua).

Tämä eposodi antoi minulle aikaa keskittyä jouluisten seinävaatteiden viimeistelyyn. Ompelin kanttauksen Hullut joulukuuset seinävaatteeseen. Ja koska pidän työstä niin paljon, ompelin kanttauksen kiinni käsin.

Vaikka yleensä tikkauksen jälkeen työt ovat tasaisia,  on moni syitä jotka voivat vaikuttaa siihen että työ ei ehkä ole niin tasainen.

Takakangas voi olla vino, vaikka se olisi kuinka lankasuora. Takakankaassa voi olla eri kankaita (ja saumoja). Niiden kohdalla kankaat elävät. Tikkausta nämä eivät haittaa eikä paljoa tilkkutöiden käytössä. Mutta jos kyse on seinävaatteessa kuprut näkyvät.

Olin tikannut tämänkin tiiviinä vapaana tikkauksena ja takakangas oli yhdestä palasta. Silti työ vähän kupruili kantin ompelun jälkeen joten olin ommellut kantin liian tikkaan.

Suihkutin työn etu- ja takapuolelle vettä ja silitin sen kunnolla höyrylläraudalla painelemalla. Lopuksi laitoin sen lattialle yöksi kuivumaan.  Aamulla työ oli tasainen, ei kupruja

Ps. työ roikkuu epämukavasti vaatekaappien ovenkahvoissa.




Tässä näkyy että työ on harjoituskappale.






4 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Tuota viimeistä virkettä jäin ihmettelemään, kun minun silmääni ei mitenkään näy, että kyseessä olisi harjoituskappale.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tikkasin ihan mitä sattuu periaatteena että koko ajan vaihdoin mallia.

      Poista
  2. Niin ja oli ensimmäinen harjoituskappale jonka tikkasin vapaana tikkauksena. Siis ihan vapaana itselleni.

    VastaaPoista